Gratis verzenden vanaf € 99,-
Snelle orderverwerking
30 dagen retourbeleid
Persoonlijke aanspreekpartner
Bel ons: 0165 380 490

Installatiedraad

Installatiedraad wordt veel gebruikt voor allerlei elektrische installaties. De dikte van de installatiedraad kan variëren, maar veelal wordt er 1,5 mm² of 2,5 mm² gebruikt. Montagedraad wordt voornamelijk gebruikt in groepenkasten, schakelkasten en toestellen waar een soepele draad is vereist. Wij bieden een breed assortiment VD draad, montagedraad, flexbuis en nog veel meer aan.
Grondkabel

Categorieën

Installatiedraad

Installatiedraad is in verschillende varianten beschikbaar

Installatiedraad wordt voor veel elektrotechnische installaties gebruikt. Met installatiedraad wordt het mogelijk om verschillende elektrische componenten aan te sluiten. Denk dan aan wandcontactdozen, schakelmateriaal en verlichting. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van de VD draad. VD draad maakt gebruik van een vaste kern, wat het makkelijker maakt om deze aan te sluiten in de meeste situaties.

Het verschil tussen VD draad en montagedraad

VD draad en montagedraad lijken erg veel op elkaar. Toch zitten er wezenlijke verschillen tussen deze installatiedraden. De verschillen tussen VD draad en montagedraad zijn:

  • VD draad beschikt over een vaste kern (ader). Montagedraad maakt juist weer gebruik van een flexibele kern.
  • VD draad is door de vaste kern stugger. Het voordeel van VD draad is dat er één vaste kern is.
  • Montagedraad is makkelijker te buigen. Daarom wordt montagedraad vaker gebruik in bijvoorbeeld groepenkasten.
  • Bij montagedraad kan het noodzakelijk zijn om adereindhulzen toe te passen.
Beide installatiedraden hebben voor- en nadelen. Bij montagedraad wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van adereindhulzen. Deze adereindhulzen houden de flexibele kern bij elkaar en kunnen daardoor het contact verbeteren.

Flexbuis voor makkelijke installatie

Met flexbuis installatiedraad heeft u een makkelijke manier om installatiedraden aan te leggen. Het trekken van kabels is met flexbuis overbodig geworden, omdat flexbuis al voorzien is van de benodigde installatiedraden. Op deze manier kunt u veel tijd besparen en hoeft u zelf niet meer installatiedraad te trekken door een buis. Flexbuis wordt met verschillende installatiedraden geleverd en kan ook UTP, coax of andere type kabels bevatten.

Installatiedraden leverbaar in verschillende diktes en lengtes

Bij Jäger Direkt hebben wij een breed assortiment en leveren wij verschillende dikte en lengte installatiedraad. In de meeste gevallen wordt installatiedraad per 100 meter geleverd. De dikte van de aders wordt aangegeven in mm². Hoe dik de installatiedraad moet zijn is afhankelijk van het vermogen dat door de kabel moet. Een installatiedraad die te dun is kan de warmte niet goed kwijt, wat kan zorgen voor brandgevaar. Let daarom altijd goed op de dikte van de aders bij het aanschaffen van installatiedraad.

Contact
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Privacy *