Gratis verzenden vanaf € 99,-
Snelle orderverwerking
30 dagen retourbeleid
Persoonlijke aanspreekpartner
Bel ons: 0165 380 490

Draad en kabel

Met ons assortiment aan draad en kabel wordt het mogelijk om elke installatie succesvol te maken. Wij beschikken over verschillende soorten kabels, variërend in dikte, toepasbaarheid en lengte. Een aantal populaire kabels zijn VD draadflexbuismontagedraad en de YmvK. Daarnaast wordt voor een grondkabel de NYCWY Eca en YMvK-as veel gebruikt. Dit zijn speciale kabels die beter bestendig zijn tegen weersinvloeden van buitenaf.

Draad en kabel

Categorieën

Draad en kabel

Verschillende draden en kabels binnen ons assortiment

Wij bieden een ruim assortiment draad en kabels aan. De keuze van de juiste kabel hangt af van de specifieke werkzaamheden. Vanwege onder andere de veiligheid is het belangrijk om de juiste kabels te kiezen. Weet u niet helemaal zeker welke kabel u nodig heeft? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen u dan om de juiste kabel te kiezen.

Het aantal aders in draden en kabels

Het aantal aders dat u nodig heeft binnen een kabel hangt af van de specifieke installatie. Hoe meer er moet worden aangesloten op een kabel, hoe meer aders u nodig heeft. Wij hebben daarom verschillende soorten draden en kabels met een variërend aantal aders. 

De dikte van de aders is essentieel

De dikte van de aders in een kabel is enorm belangrijk. Een te dunne kabel kan oververhit raken, wat een potentieel brandgevaar kan veroorzaken. Kies daarom altijd een kabel waarvan de aders dik genoeg zijn voor de installatie. De dikte van de ader wordt aangegeven in mm². Als u twijfelt over de juiste dikte van de aders, is het raadzaam om een iets dikkere ader te kiezen. Een dikkere ader kan namelijk de warmte beter afvoeren dan een dunnere ader.

Verschillende soorten kabels en draden

De keuze van kabels en draden is afhankelijk van verschillende factoren. Binnen de woningbouw wordt veel gebruik gemaakt van installatiedraad en montagedraad. Voor onderdelen die enorm warm worden kan de siliconen mantelkabel worden gebruikt (hittebestendig tot 180°C).

Daarnaast zijn er ook kabels beschikbaar voor zwaarder industrieel gebruik. De Neopreenkabel (H07RN-F) en PUR kabel (H07BQ-F) worden gebruikt in droge, vochtige en natte ruimten. Deze kabels zijn ook bruikbaar in brandgevaarlijke en/of explosiegevaarlijke bedrijfsomgevingen (conform VDE 0165). Twijfelt u over welke kabel u precies nodig heeft? Neem dan contact met ons op.

Kabels op maat geknipt en gepersonaliseerd

Bij Jäger Direkt is het mogelijk om een groot gedeelte van ons kabel en draad assortiment op maat te laten knippen. Dit zorgt ervoor dat u altijd over de gewenste kabellengte beschikt! Daarnaast kunnen wij uw kabels markeren door middel van kabelopschrift. Zo wordt verwarring op de werkvloer voorkomen en kan belangrijke informatie op de kabel worden geplaatst. Voor meer informatie over onze personalisatiemogelijkheden kunt u kijken bij onze iService oplossing

Contact
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Privacy *