Gratis verzenden vanaf € 99,-
Snelle orderverwerking
30 dagen retourbeleid
Persoonlijke aanspreekpartner
Bel ons: 0165 380 490

Installatiekabel

Installatiekabel wordt veel gebruikt voor het aansluiten van elektrotechnische installaties. Een veelgebruikte kabel is de YMvK installatiekabel. De YMvK installatiekabel is moeilijk brandbaar en voldoet aan de strengere brandveiligheid normen. Bij het kiezen van de installatiekabel is het belangrijk om de juiste hoeveelheid aders te kiezen. Dit is afhankelijk van wat en hoeveel u wilt aansluiten op de kabel. 

Installatiekabel

Categorieën

Installatiekabel YMVK

De YMvK kabel als installatiekabel

Installateurs maken veel gebruik van de YMvK kabel. De volgende YMvK kabels worden het meeste gebruikt:

  • 3 x 2,5 mm² 
  • 5 x 2,5 mm²

Het eerste getal geeft het aantal aders aan. Bij deze kabels zijn dat dus 3 en 5 aders. De 2,5 mm² heeft betrekking op de dikte van de aders. De dikte van de aders heeft invloed op het vermogen dat veilig door de kabel heen kan. Het hangt er uiteraard vanaf waarvoor de installatiekabel wordt gebruikt. Er zijn ook varianten met 1,5 mm², 4 mm², 6mm² aders en ga zo maar verder. Over het algemeen geldt dat hoe dikker de ader is, des te meer vermogen er veilig doorheen kan worden geleid.

Houd rekening met de dikte van de installatiekabel

De dikte van de installatiekabel is enorm belangrijk. De dikte van de kabel heeft invloed op het vermogen dat door de kabel heen kan, maar ook op de warmte van de kabel. Op het moment dat er teveel vermogen door een kabel heengaat, kan de kabel te warm worden. Dit zorgt ervoor dat er een risico op brandgevaar kan ontstaan. Het is daarom essentieel om rekening te houden met het vermogen dat de installatiekabel moet kunnen verwerken.

Gebruik een installatiekabel niet zomaar in de grond

Bent u van plan om de kabel door de grond te laten lopen? Dan moet u kiezen voor een grondkabel. Een grondkabel is beter bestendigd tegen weersinvloeden van buitenaf en kan veilig in de grond worden verwerkt. Dit komt door de extra beschermingslaag die een grondkabel heeft ten opzichte van een normale installatiekabel. Voor het kiezen van een grondkabel heeft u de volgende keuzes:

De NYCWY kabel is een Duitse grondkabel, maar deze wordt ook vaak toegepast in Nederland. Dit wordt gedaan omdat de NYCWY kabel een voordeligere keuze is ten opzichte van de YMvK-as kabel. Twijfelt u over welke kabel u nodig hebt? Neem dan contact met ons op.
Contact
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Privacy *