Gratis verzenden vanaf € 99,-
Snelle orderverwerking
30 dagen retourbeleid
Persoonlijke aanspreekpartner
Bel ons: 0165 380 490

Voedingskabel

Voedingskabels maken het mogelijk om elektrische installaties met elkaar te verbinden. Het is belangrijk om de juiste voedingskabel te gebruiken, omdat er verschillende invloeden van buitenaf zijn die impact kunnen hebben. Bij het kiezen van de juiste voedingskabel is het belangrijk om te kijken waar de kabel voor wordt gebruikt. Industriële toepassingen vereisen bijvoorbeeld een andere kabel dan alledaagse huishoudelijke toepassingen.

Voedingskabel

Categorieën

Voedingskabel

Het kiezen van de juiste voedingskabel

Het kiezen van de juiste voedingskabel is enorm belangrijk, omdat niet elke voedingskabel overal voor kan worden gebruikt. Het is per situatie afhankelijk of een voedingskabel veilig kan worden gebruikt. De H07RN-F (Neopreen) en H07BQ-F (PUR kabel) kunnen bijvoorbeeld goed worden gebruikt in natte ruimten en bij brandgevaarlijke bedrijfsomgevingen. Daarvoor is de H05RR-F niet geschikt voor, omdat het niet over de juiste bescherming bezit.

De H07RN-F en H07BQ-F voedingskabel

De H07RN-F (Neopreen) en H07BQ-F (PUR kabel) zijn beide goed te gebruiken in zware omstandigheden. Deze voedingskabels zijn te gebruiken in de volgende situaties:

  • Droge, vochtige en natte ruimten
  • Buiten, in industrieel water en in de landbouw
  • Brandgevaarlijke en/of explosiegevaarlijke bedrijfsomgevingen

De H07RN-F (Neopreen) en H07BQ-F (PUR kabel) hebben ook een aantal belangrijke verschillen. De verschillen tussen deze voedingskabels zijn:

  • De H07RN-F (Neopreen) is bestand tegen minerale olie en vetten
  • De H07BQ-F (PUR kabel) is extreem weerbestendig en flexibel
  • De H07BQ-F (PUR kabel) is uitzonderlijk wrijf-, snijd- en scheurvast

Voor bouwterreinen wordt regelmatig de H07BQ-F (PUR kabel) gebruikt, omdat deze aan de strengste eisen voor op bouwterreinen voldoet. De keuze tussen deze voedingskabels hangt daarom af van de gestelde eisen en wensen die u heeft.

De H05RR-F en H05VV-F voedingskabels

De H05RR-F en H05VV-F voedingskabels zijn specifiek bedoeld voor binnengebruik. Een H05RR-F voedingskabel is gemaakt van rubber en de H05VV-F maakt gebruik van kunststof. Het hangt af van het vermogen en de toepassing welke u nodig heeft. Een nadeel van deze voedingskabels is dat deze in de basis niet buiten gebruikt kunnen worden. Daarvoor bieden de H05RR-F en H05VV-F niet genoeg bescherming.

Siliconen mantelkabel of H05VV-F voedingskabel

Voor het installeren van inbouwspots wordt over het algemeen gebruik gemaakt van de siliconen mantelkabel, in de volksmond ook wel bekend als de spotjeskabel. De H05VV-F wordt regelmatig als alternatief gebruikt voor het installeren van inbouwspots. Let hierbij wel op de hittebestendigheid van de voedingskabels! De siliconen mantelkabel is namelijk hittebestendig tot 180℃.

De juiste voedingskabel kiezen

Het kiezen van de juiste voedingskabel is dus van verschillende factoren afhankelijk. In de basis is het belangrijk om naar de volgende onderdelen te kijken:

  • Op welke locatie de voedingskabel wordt gebruikt (binnen of buiten)
  • Of de kabel aan specifieke invloeden van buitenaf wordt blootgesteld (vocht, water, olie etc.)
  • Moet de kabel geschikt zijn voor industrieel gebruik
Twijfelt u over welke kabel u moet gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u helpen om de juiste kabel te kiezen voor uw situatie.

Contact
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Privacy *