Gratis verzenden vanaf € 99,-
Snelle orderverwerking
30 dagen retourbeleid
Persoonlijke aanspreekpartner
Bel ons: 0165 380 490

Verlichting

Het toepassen van de juiste verlichting kan een enorme impact maken. Daarom bieden wij bij Jäger Direkt verschillende soorten verlichtingsmogelijkheden aan. Ons assortiment bestaat uit LED lampen, armaturen, spotjes en nog veel meer. Wij bieden een breed assortiment aan en focussen ons op kwalitatief goede verlichtingsproducten. Met ons assortiment aan LED verlichting kunt u een optimale lichtopbrengst realiseren en kosten besparen!

Verlichting

Categorieën

Verlichting

Bij verlichting zijn verschillende factoren belangrijk

Het kiezen van de juiste verlichting is enorm belangrijk. Bij het kiezen van de juiste verlichting komen verschillende factoren kijken die belangrijk zijn. Denk dan aan de lichtkleur, lichtopbrengst en de kleurweergave. Het is van verschillende factoren afhankelijk wat voor verlichting u moet gebruiken. Weet u niet zeker welke producten u nodig heeft? Neem dan contact met ons op! Onze verlichtingsexperts helpen u dan verder om een goede keuze te maken.

De lichtkleur van verlichting

Bij het kiezen van verlichting is de lichtkleur erg belangrijk. De lichtkleur kan variëren van warm licht tot koud licht. Warm licht wordt vaak gebruikt om een gezellige sfeer te creëren, waarbij koud licht juist meer wordt gebruikt voor werkverlichting. De lichtkleur heeft namelijk een impact op de manier hoe wij ons voelen. Een aantal belangrijke onderwerpen om in gedachte te houden over de lichtkleur zijn:

  • De lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin (K)
  • De kleurtemperatuur wordt steeds kouder naar mate de Kelvin (K) toeneemt
  • Voor kantoren wordt vaak gebruik gemaakt van 4000 Kelvin (koel wit licht)
  • Met de juiste lichtkleur kunt u optimaal de sfeer bepalen

De lichtkleur heeft een grote impact op uw bedrijf, omdat werknemers beinvloed worden door het licht. Een te lage Kelvin (K) kan ervoor zorgen dat werknemers vermoeid worden. Bij het gebruiken van wit licht worden werknemers juist weer actiever. Daarom kan de lichtkleur een enorme impact hebben op de productiviteit van uw personeel. In de onderstaande afbeelding krijgt u een indicatie van hoe de kleur eruit ziet bij het aantal Kelvin.

Verlichting kleur Kelvin

Lichtopbrengst wordt uitgedrukt in het aantal lumen

Bij verlichting is de lichtopbrengst erg belangrijk. De lichtopbrengst wordt uitgedrukt in het aantal lumen. Hoe hoger het aantal lumen is, hoe meer licht de lamp uitstraalt. Het is afhankelijk van de ruimte hoeveel lumen noodzakelijk is. Daarnaast speelt de afstand van de lamp een belangrijke rol met de hoeveelheid lumen die nodig zijn voor een goede verlichting. 

Het verschil tussen lumen en lux bij verlichting

Het is belangrijk om het verschil tussen lumen en lux te benoemen. Een lamp straalt altijd een bepaalde hoeveelheid lumen uit. Het aantal lumen houdt geen rekening met de afstand waarop de lamp geplaatst is. De lux meet daarentegen juist de lichtopbrengst op een specifieke plek. Hangt u een lamp bijvoorbeeld lager op een bureau, dan zal de luxwaarde toenemen op die specifieke plek. Het aantal lumen is alleen afhankelijk van de lamp, waarbij de luxwaarde ook mede-afhankelijk is van de plaatsing! 

De NEN-normen voor verlichting worden vaak gebaseerd op het aantal lux. Een aantal simpele voorbeelden zijn:

  • Kantoorruimte: 500 lux
  • Klaslokaal: 300 lux
  • Trappenhuis: 100 lux

Het is dus wettelijk gezien per locatie afhankelijk hoeveel lux noodzakelijk is!

De kleurweergave (CRI) van verlichting

De kleurweergave van verlichting wordt aangegeven door de CRI (Colour Rendering Index). Om de CRI van een lamp aan te geven wordt een schaal van 0 tot 100 procent gebruikt. Een hogere CRI zorgt ervoor dat kleuren beter worden weergeven. Een CRI vanaf 80% of hoger geeft een goede kleurweergave. Vanaf een CRI van 90% wordt de kleurweergave uitstekend zichtbaar. Het is daarom belangrijk om goed naar de CRI van verlichting te kijken, omdat het een belangrijke rol speelt bij het weergeven van kleuren.

De CRI (Colour Rendering Index) kan in verschillende situaties een grote impact hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan een winkels waarin voedingswaren liggen. Een lamp met een te lage CRI zorgt ervoor dat de voedingswaren er minder aantrekkelijk uit zien. Dit kan een impact hebben op de verkoop van deze producten. 

Contact
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Privacy *