Gratis verzenden vanaf € 99,-
Snelle orderverwerking
30 dagen retourbeleid
Persoonlijke aanspreekpartner
Bel ons: 0165 380 490

CEE contactmateriaal

CEE contactmateriaal wordt vooral in industriële toepassingen gebruikt. Het creëert een robuuste verbinding en kan voor zware machines en apparaten noodzakelijk zijn. Bij Jäger Direkt bieden wij verschillende soorten CEE contactmaterialen aan van hoogwaardige kwaliteit.
CEE contactmateriaal
CEE contactmateriaal

CEE contactmateriaal is in verschillende ampère beschikbaar

Bij het kiezen van CEE contactmateriaal is het belangrijk om te kijken naar de verschillende ampères. Een CEE stekker is beschikbaar in verschillende ampères, variërend van 16 A tot en met 125 A. Bij het kiezen van het juiste CEE contactmateriaal speelt de toepassing een belangrijke rol. Hoe meer vermogen er nodig is, hoe hoger de benodigde ampères zal zijn. De ampères die vaak voorkomen bij CEE contactmateriaal zijn:

  • 16 ampère
  • 32 ampère
  • 63 ampère
  • 125 ampère

CEE contactmateriaal is beschermd tegen water en stof

De CEE contactmaterialen beschikken over een IP44 of IP67 certificering. Dit betekent dat de CEE contactmaterialen goed beschermd zijn tegen weersinvloeden van buitenaf. Veruit de meeste CEE contactmaterialen beschikken over een IP44 certificering. De IP67 certificering komt vaak voor bij de 125 ampère variant, maar er zijn ook andere CEE contactmaterialen die beschikken over deze certificering. Welke IP-certificering u nodig heeft is afhankelijk van waar het CEE contactmateriaal wordt toegepast. Het belangrijke verschil tussen de IP44 en IP67 certificering is:

  • IP44 is spatwaterdicht, waardoor het goed tegen lichtere invloeden van buitenaf bestendig is
  • IP67 is dompeldicht, waardoor het goed beschermd is tegen korte tijd in het water

Met de IP-waarde is het altijd zo dat hoe hoger de waarde is, hoe beter de bescherming tegen stof en water is. De hoogste waarde is de IP68 certificering.

Verschillend aantal polen bij CEE contactmateriaal

Het aantal polen kan bij CEE contactmateriaal verschillen. Over het algemeen wordt gebruik gemaakt van de 5-polige (400 V) en 3-polige versie (230 V). Daarbij is de 5-polige versie het populairste, omdat deze voor zwaardere toepassingen geschikt is. Deze stekkers kunt u makkelijk onderscheiden door de verschillende kleuren die worden gebruikt.


CEE form 5-polig en 3-polig

5-polig (rood) en 3-polig (blauw) CEE contactmateriaal

Contact
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Privacy *