Gratis verzenden vanaf € 99,-
Snelle orderverwerking
30 dagen retourbeleid
Persoonlijke aanspreekpartner
Bel ons: 0165 380 490

Kabels voor thuis

In huis worden verschillende kabels gebruikt voor het aansluiten van consumenten elektronica. Denk dan aan UTP datakabels, coax kabels en HDMI kabels. Deze producten zijn essentieel voor het aansluiten van huishoudelijke apparatuur. Wij bieden verschillende kabels aan voor thuisgebruik.
Kabels voor thuis

Categorieën

Kabels thuisgebruik

Kabels voor thuisgebruik zijn essentieel

In woningen worden veel kabels gebruikt voor thuisgebruik. Deze kabels kunnen variëren van UTP datakabels (internet kabels) tot en met HDMI kabels. Veel van deze kabels worden dagelijks gebruikt en zijn noodzakelijk om consumenten elektronica succesvol aan te sluiten. Om ons assortiment compleet te maken bieden wij een select aantal van deze kabels voor thuisgebruik aan.

UTP datakabel kiezen voor thuisgebruik

UTP datakabels worden in verschillende varianten aangeboden. De meest gebruikte varianten UTP datakabels zijn:

  • CAT5   -> tot 100 Mb/s
  • CAT5e -> tot 1000 Mb/s (1GbE) (Veelvoorkomend)
  • CAT6   -> tot 10.000 Mb/s (10GbE) (Hogere snelheid)

Met de komst van glasvezel internet is het voor consumenten mogelijk om snelheden tot 1000Mb/s te halen. Een UTP CAT5e datakabel biedt de mogelijkheid om deze snelheid compleet door te geven. Voor een gemiddelde woning volstaat CAT5e, omdat een glasvezelverbinding in een optimale situatie tot 1GbE haalt.

In industriële toepassingen zoals bijvoorbeeld serverparken kunnen snelheden tot 10 GbE gebruikt worden. De CAT 6 datakabel biedt de mogelijkheid om deze snelheid te halen over korte afstanden (+- 55 meter), maar vaak wordt er dan gebruik gemaakt van CAT6a of nieuwer. De CAT6 UTP datakabel is duurder dan de CAT5e kabel, waardoor CAT5e vaker wordt toegepast bij woningen.

De juiste kabels voor thuisgebruik

Het is belangrijk om de juiste kabels te gebruiken voor thuisgebruik. Dit kan op termijn vervelende problemen voorkomen die aan de kabels kunnen liggen. Daarom is het toepassen van het juiste type kabel belangrijk. Niet helemaal zeker welke kabel u nodig hebt? Neem dan contact met ons op.

Contact
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Privacy *